Verzuimtrainingen

Verzuimgesprekken voeren

Een verzuimgesprek voeren, is vaak lastig voor een leidinggevende. Mag je immers wel alles vragen? Is het niet privé of vertrouwelijk? Daarbij komt dat het ook nog eens belangrijk is hoe je een arbeidsongeschikte medewerker benadert tijdens verzuim. Wat kan je het beste vragen als een medewerker zich ziek meldt? Hoe voer ik het gesprek met een medewerker die frequent verzuimt?
In deze training leert de leidinggevende dat het voeren van verzuimgesprekken behoort tot zijn/haar managementvaardigheden. De leidinggevende leert hoe verzuim bespreekbaar kan worden gemaakt en hoe het gesprek een bijdrage kan leveren aan een effectieve re-integratie.
Door oefeningen met professionele acteurs worden beïnvloedingsstijlen doorgenomen die passen bij de aard van het verzuim.
Er worden diverse technieken gebruikt om te komen tot een succesvolle en leerzame training.

DOCENT: Marko Verhage / Eric Vos
TRAININGSACTEURS: Anthoinette Akkerman en Carla Freeke
Marko heeft al vele jaren ervaring in de wereld van arbeid & zorg en weet hoe verzuimprocessen lopen binnen bedrijven en organisaties en hoe dit kan worden geoptimaliseerd. Marko heeft veel passie voor zijn vak en brengt dit in zijn bijeenkomsten over op de leidinggevenden.
Trainingsacteurs Antoinette en Carla hebben al jarenlange ervaring in de verzuimtrainingen en werken ook al jarenlang samen Verhage & van der Laan CAG.
DUUR: 1 dagdeel van 4 uur
LOCATIE: bij voorkeur incompany, anders op 1 van onze trainingslocaties.
KOSTEN: 295 euro (inclusief reistijd/reiskosten) en eventuele materialen. Uitgaande van een incompanytraining.
(De kosten zijn per deelnemer)

Aanmelden