Verzuimtrainingen

Het verzuimproces

Hoe verloopt een verzuimmelding precies van ziekmelding tot hervatting? Wie doet wat in dit proces en hoe zijn de rollen op elkaar afgestemd? Wat is exact de rol van de leidinggevende en heeft de medewerker zelf ook verantwoordelijkheid in de terugkeer naar het werk?
Aan de hand van het integraal verzuimmanagementmodel gaan we al deze vragen beantwoorden. We laten zien wat de rol van de verschillende partijen is bij een verzuimmelding maar ook daarvoor. Hoe kan verzuim worden voorkomen. Op welke wijze kan de verzuimdrempel hoog worden gehouden en de hervattingsdrempel laag?
Wij loodsen uw leidinggevenden in een dagdeel door het verzuimproces heen, zodat hij weet welke rollen er zijn, wie wat doet en welke instrumenten beschikbaar zijn om te komen tot een effectief verzuimproces.

DOCENT: Marko Verhage
Marko heeft al vele jaren ervaring in de wereld van arbeid & zorg en weet hoe verzuimprocessen lopen binnen bedrijven en organisaties en hoe dit kan worden geoptimaliseerd. Marko heeft veel passie voor zijn vak en brengt dit in zijn bijeenkomsten over op de leidinggevenden.
DUUR: 1 dagdeel van 4 uur
LOCATIE: bij voorkeur incompany, anders op 1 van onze trainingslocaties.
KOSTEN: 595 euro (inclusief reistijd/reiskosten) en eventuele materialen. Uitgaande van een incompanytraining.
(De kosten zijn per training en niet per deelnemer)

Aanmelden